ת"לן

שף בכיף

גיל: שף בכיף – מכירים את אבות המזון – כיתות א'-ג' שף בכיף - ילדים מבשלים בריא – כיתות ד'-ו'

אורך שיעור: שיעורים בני 90 ד' (שעתיים אקדמיות)

אורך התוכנית:סמסטריאלית / שנתית

פעילויות הורים וילדים: בסיום התוכנית מתקיים ערב מדהים להורים וילדים בו מבשלים מאכלי עדות עם דגש על אוכל בריא ומזין

על התוכנית

"שף בכיף - ילדים מבשלים בריא" היא תכנית בישול לילדים אשר הציבה לה כמטרה להקנות לילדים הרגלי תזונה בריאה ואימוץ תפריט מאוזן. זאת לצד הכנה חווייתית של תבשילים טעימים, הכרת אבות המזון וביצוע פעילויות מדעיות ייחודיות ומרתקות.
ילדים אוהבים לבשל: הם נהנים מהתעסקות בחומרי מזון ושואבים הרגשת סיפוק עצומה מהכנת המטעמים האהובים עליהם. הצורך להשתמש בכלים ובחומרי מזון מגביר את המודעות לסביבה ומהווה מקור להנאה חושית ואסתטית.
בעקבות ההתנסות בבישול התלמיד מפתח רגש של עצמאות, תחושת אחריות ואי תלות.
הילדים לומדים מהי דיאטה מאוזנת המכילה את כל מרכיבי המזון: פחמימות, חלבונים שומנים, ויטמינים - וכיצד הם יכולים בקלות לבנות לעצמם תפריט מאכלים בריא. הילדים לומדים על חשיבות הספורט והפעילות הגופנית והשפעתם הרבה על בריאותנו.
שף בכיף משלבת היכרות עם נושאים מדעיים. במסגרת כל מתכון הילדים מבצעים מדידות של חמרים יבשים ורטובים, ומכירים מושגים מעולם המדע כגון: התכה, הקפאה, רתיחה, ויטמינים, תערובת, קלוריות, תרכובת וכדומה. בכל שיעור מבשלים הילדים תבשיל טעים ולומדים דרכו על עקרון תזונתי-מדעי-בריאותי חדש. בסוף השיעור נהנים הילדים לאכול לאכול מהמטעמים שבישלו. התוכנית מותאמת לבתי ספר דתיים תוך שימת דגש לדיני הכשרות והקפדה במוצרי מזון.

מה למשל?

מועדון ארוחת הבוקר: חשיבות ארוחת הבוקר לריכוז
חמשת הצבעים שלי: מדוע חשוב לאכול ירקות בחמישה צבעים?
פעילות גופנית: כמה קלוריות שורפים שעולים במדרגות ולא במעלית?
מים בששון: על חשיבותה הבריאותית של שתייה מספקת
חלב על הזמן: הקשר בין אכילת סידן לשיניים בריאות
זוכר חזק: על הקשר שבין תזונה נכונה וזיכרון

מטרות התוכנית

פיתוח הרגלי תזונה נבונה ומאוזנת: הדגש המרכזי של התוכנית הוא בהקניית הרגלי תזונה בריאה ונבונה   ויצירת מודעות בקרב הילדים לחשיבות אכילה מאוזנת. התלמיד יבין את הקשר ההדוק בין הרגלי תזונה נבונה לבין הישגים לימודיים גבוהים.

הכרת אלמנטים מדעיים לימודיים במטבח: כל מתכון הוא למעשה תרגיל לימודי המצריך ביצוע מדידות של חמרים יבשים ורטובים, הכרת מושגים כגון: התכה, הקפאה, רתיחה, תערובת תרכובת וכדומה. 

פיתוח מיומנויות של עבודת צוות:התלמידים נדרשים לעבוד יחד תוך שיתוף פעולה, ויתור, סבלנות ואקלים חברתי ורגשי נוח ומאתגר.

הקניית דפוסי עבודה:פעולת הבישול מורכבת מסדרת פעולות מוגדרות הנעשות בסדר מסוים.התלמיד יפתח יכולת לעקוב אחר הוראות המתכון, להבין אותם ולבצעם.

הקניית ערכים: הקשבה, אהבת הרע, כבוד לזולת, "בל תשחית", כיבוד הורים (הבנת המאמצים הכרוכים בהכנת המזון ע"י ההורים).

פלייר שף בכיף להורדה ›